Tatlılar...
Gülesevdam :: GÜLESEVDAM FORUM :: Mutfak
1 sayfadaki 1 sayfası
Tatlılar...
Gül tatlısı
Malzemeler:
yarım su bardağı portakal suyu
200 gr.margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı irmik
kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı:
Portakal suyu ılık olmalı kabınızın içine oda sıcaklığında ki margarini sıvı yağı portakal suyunu irmiği koyup özleşene kadar yoğurun.daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin .
Hamurdan büyük bi parça alıp merdane yardmıyla açın ve çay bardağının ağzıyla yuvarlak şekiller elde edin.Kestiğiniz yuvarlakların birini alın ortaya koyun diğer başka bi yuvarlak hamur alın ve ortaya koyduğumuz hamurun sağ köşesine üstüne gelcek şekilde yerleştrin.Başka bir yuvarlak hamur alıp onuda sol tarafına ve üstüne gelecek şeklde koyun ve 4 bir kenarına ceviz yerleştirin ve sarın sardıktan sonra 2 ye bölün.Tüm hamur için aynı işlemi yapın.Fırına verin 180 derecede. Şerbeti 3su bardağı şeker 3,5 su bardağı su birkaç damla limon suyu.
gülesevdam- Admin
- Mesaj Sayısı : 189
Kayıt tarihi : 06/10/06
Gülesevdam :: GÜLESEVDAM FORUM :: Mutfak
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz