Gülesevdam
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Reflü ve hazımsızlığa karşı 1 haftalık özel diyet

Aşağa gitmek

Reflü ve hazımsızlığa karşı 1 haftalık özel diyet Empty Reflü ve hazımsızlığa karşı 1 haftalık özel diyet

Mesaj tarafından gülesevdam C.tesi 01 Ağus. 2009, 10:28

Reflü ve hazımsızlığa karşı 1 haftalık özel diyet
En sık rastlanan sindirim sorunlarından reflü ve hazımsızlıkla baş etmenin yolu, bilinçli bir şekilde beslenmek ve sorunlara özel olarak hazırlanmış diyet programlarını uygulamaktan geçiyor.


Reflü ve hazımsızlık için 1 haftalık diyet
1. gün
Kahvaltıda: Yulaflı elma rendesi (porridge), 1 adet ceviz, şekersiz çay
Yulaflı elma için malzemeler: 2 yemek kaşığı dolusu yulaf ezmesi, 1 adet kırmızı elma rendesi, 1 çay kaşığı tarçın, malzemelerin üzerini geçecek kadar su. Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırarak teflon tencerede kaynatın. Üzerine 1 adet dövülmüş ceviz serpiştirin.
Öğle yemeğinde: Izgara tavuk, salata ( 1 tatlı kaşığı yağ)
Ara öğünde (16.00-17.00): 1 adet elma, 1 kutu probiyotik yoğurt
Akşam yemeğinde: 6 yemek kaşığı ıspanak (yasemin pirinçli olabilir), 1 dilim ekmek, 1 kutu probiyotik yoğurt
Ara öğünde( 20-21.00 ): 1 adet muz
2. gün
Kahvaltıda: 1 adet haşlanmış yumurta, 1 avuç haşlanmış mantar, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 dilim ekmek
Mantarın hazırlanışı: Mantarları küçük doğrayıp, üzerini geçecek suyla haşlayın. Ardından suyunu süzün ve sıcakken içine zeytinyağı katıp, karıştırın. Dilimlenmiş yumurtayla tüketin.
Öğle yemeğinde: 120 gr. yağsız ton balığı, salata (1tatlı kaşığı zeytinyağı), 1 dilim ekmek
Ara öğünde ( 16.00-17.00): 1 adet muz, 1 kutu probiyotik yoğurt
Akşam yemeğinde: 1 kâse çorba, 6 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye, 1 dilim ekmek
Ara öğünde ( 21.00-22.00 ): 1 adet elma
3. gün
Kahvaltıda: Yulaflı elma,1 yemek kaşığı siyah çekirdekli üzüm, 5 adet fındık
Öğle yemeğinde: 6 yemek kaşığı basmati pirinçle pişmiş kabak, 1 kutu probiyotik yoğurt, 1 dilim ekmek
Ara öğünde (16.00-17.00): 1 adet muz
Akşam yemeğinde: Izgara balık, salata, 1 dilim ekmek
Ara öğünde: (21.00-22.00 ): 1 adet armut
4. gün
Kahvaltıda: 2 dilim ekmek, 1 nohut büyüklüğünde tereyağı ve 1 tatlı kaşığı bal
Öğle yemeğinde: Izgara tavuk, salata
Ara öğünde (16.00-18.00): 1 adet muz
Akşam yemeğinde: Çorba, 7 yemek kaşığı zeytinyağlı pazı-ıspanak (1 kilo için 1 yemek kaşığı yağ kullanın), 1 kutu probiyotik yoğurt, 1 dilim ekmek
Ara öğünde (21.00-22.00 ): 1 adet elma
5. gün
Kahvaltıda: 1 adet haşlanmış yumurta, 1/2 avokado, 1 dilim ekmek
Öğle yemeğinde: Izgara köfte (4 adet), bol salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağlı), 1 dilim ekmek
Ara öğünde (16.00-17.00): 1 adet elma, 1 kutu probiyotik yoğurt
Akşam yemeğinde: 1 kâse çorba, brokoli salatası, 1 dilim ekmek
Ara öğünde (21.00-22.00 ): 1 adet muz
6. gün
Kahvaltıda: Yulaflı elma, 1 adet ceviz, şekersiz siyah-yeşil-bitkisel çay, filtre kahve
Öğle yemeğinde: 120 gr yağsız ton balığı, 1/2 avokado, salata, 1 dilim ekmek
Ara öğünde (16.00-18.00): 1 muz, 1 kutu probiyotik yoğurt
Akşam yemeğinde: Soya filizli tavuk şiş
Tavuk şişin hazırlanışı: 1 avuç tavuk şişi; yağsız içine 1 kaşık su ve baharat katarak tavada pişirin. İçine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 avuç kıyılmış mantar, 2 avuç soya filizi ve yarım demet kıyılmış maydanoz atıp, tüm malzemeleri pişirin.
Ara öğünde: 1 adet armut
7.gün
Kahvaltıda: 2 dilim ekmek, 1 haşlanmış yumurta, 1 nohut büyüklüğünde tereyağı, 1 tatlı kaşığı bal ve 3 adet zeytin.
Öğle yemeğinde: 1 kâse çorba, salata ve 1 dilim ekmek
Ara öğünde (16.00-17.00): 1 kutu probiyotik yoğurt, 1 elma
Akşam yemeğinde: Izgara balık, salata
Ara öğünde (21.00-22.00 ) : 1 adet muz ve 1 armut
REFLÜ’DE BUNLARA HAYIR
• Alkol ve sigara
• Kafeinli içecek ve yiyecekler (Çay-kahve-kola-çikolata gibi)
• Baharatlı ve acılı yiyecekler (Karabiber, sarımsak, tarçın gibi)
• Süt ve sütlü tatlılar, baklava
• Turunçgiller
• Sirke, mayonez, ketçap, ağır soslar, turşu
• Katı yağ içeren yiyecekler, kızartmalar
BUNLARA DİKKAT!
• Öğünlerde yiyecek miktarına dikkat edin. Az ama sık yiyerek mide gerginliğini ve asit salgısını azaltabilirsiniz.
• Yatarken vücudunuzun üst kısmının ve başınızın yüksekte olmasına özen gösterin.
• Yatmadan önceki 3-4 saat içinde yemek yemeyin.
• Akşamları hafif yemekleri tercih edin.
• Eğilerek iş yapmayın
• Karın bölgesini sıkan giysiler ve kemer kullanmayın.
• Fazla kilolarınızı verin.
SİNDİRİM DÜZENSİZLİKLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN...
• Az ama sık yiyin. Yavaş yiyin, yavaş için.
• Yiyeceklerinizi iyice çiğnedikten sonra yutun.
• Gazlı içeceklerden uzak durun.
• Size dokunduğunu bildiğiniz yiyecekleri yemeyin.
• Sigara kullanıyorsanız azaltmaya veya bırakmaya çalışın.
• Fazla kilolarınızdan kurtulun.
• Daha çok hareket edin.
• Yemeklerinizi ayakta atıştırarak yemeyin.
• Yemekten hemen sonra spor yapmayın.
• Lahanayı haşlayıp, süzmeden suyuyla birlikte yiyin. Mide ve bağırsaklar için çok yararlı bir sebzedir.
• Kızartmalardan, yağlı yiyeceklerden uzak durun.
• Aşırı kırmızı et tüketmemeye gayret edin.
• Liften zengin yiyeceklerle beslenin.
• Kafeinli içecekleri en aza indirgemeye çalışın.
• Her gün bir küçük kâse probiyotik yoğurt yemeyi alışkanlık haline getirin.
• Aşırı baharat, sirke ve tuzdan uzak durun.
• Soğan ve domatese dikkat! Göğüste yanma hissini artırabilirler.
• Akşam yemeğini erken yiyin. Yatmadan en az 4 saat önce yemelisiniz.
• Stresinizi azaltmaya çalışın.

gülesevdam
gülesevdam
Admin

Mesaj Sayısı : 189
Kayıt tarihi : 06/10/06

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz