Gülesevdam
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Börekler

Aşağa gitmek

Börekler Empty Börekler

Mesaj tarafından gülesevdam Ptsi 13 Tem. 2009, 08:47

Tavuklu gül böreği

Börekler Tavuklu_gul_boregi

Malzemeler:

4 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

Sosu İçin:

1,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
125 gr margarin

Yapılışı:

Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları, karabiberi katın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp. 200 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
gülesevdam
gülesevdam
Admin

Mesaj Sayısı : 189
Kayıt tarihi : 06/10/06

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz